Kanavan huonetyypin ja kanavan huonehinnan välillä on ero. Huonetyyppi edustaa yhtä tai useampaa fyysistä huonetta. Hinta edustaa tietyn tyyppistä hintaa kyseiselle huonetyypille. Esimerkiksi huonetyyppi nimeltä ”Kahden hengen huone” voitaisiin tarjota hintaan 100 euroa (hinta A), mutta samaan aikaan se voitaisiin tarjota myös 125 euroon (hinta B).

Eri tarjoukset samalle huonetyypille tulee asettaa kanavan ”hinnaksi”, ei eri huonetyypeiksi.

Esimerkki: Oletetaan, että hotellissasi on vain yksi fyysinen huone, mutta haluat tarjota sen ”kahden hengen huoneena” ja ”kahden hengen huoneena aamiaisella”. Jos olet (virheellisesti) asettanut sen kanavalla kahdeksi huonetyypiksi, kanava uskoo, että sinulla on todellisuudessa kaksi fyysistä huonetta.

Yllä oleva esimerkki voi johtaa ylivaraukseen, jos vieras varaa molemmat huoneet samanaikaisesti. Tämän välttämiseksi rekisteröi näissä tapauksissa hinnat huonetyyppien sijaan. Katso kuva alla:

Vinkki: Suosittelemme, että asetat kanavalla vähintään kaksi hintaa – vakiohinta ja ei-palautettava hinta. Tämä tarjoaa joustavuutta sekä sinulle että vieraille. Suosittelemme myös yhdistämään molemmat hinnat Sirvoy-huonetyyppeihin. Tämä mahdollistaa sen, että voit sulkea yhden hinnoista varauksia varten ja samalla pitää toisen auki. Lue tämä artikkeli saadaksesi täydellisen oppaan eri kanavien hintojen kartoittamisesta. Jakelukanavasi tilivastaava voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mitkä hinnat voivat hyödyttää yritystäsi.