Sirvoyn verkkosivuston rakentamistoiminnon asetuksissa, kohdan Tietoja meistä alla, voit lisätä muotoiltua tekstiä käyttäen tekstikentän Markdown-toimintoa. Tämä lyhyt artikkeli käsittelee joitakin näistä hyödyllisistä Markdown-toiminnoista.

Muotoillun tekstin lisäämisen helpottamiseksi löydät tekstikentän yläpuolelta työkalurivin kuvakkeineen. Näitä käyttämällä voit muotoilla tekstiä automaattisesti esimerkiksi otsikoksi, lihavoiduksi tai kursivoiduksi. Voit myös lisätä numeroituja tai luettelomerkeillä varustettuja luetteloita, linkkejä ja muotoiltuja lainauksia.

Screenshot 2020-12-02 at 12 18 23

Muotoilutyökalua kutsutaan Markdowniksi, jonka avulla voidaan tyylittää tekstiä ja hallita miten sitä näytetään verkossa. Kun Markdownia käytetään (käyttämällä työkalurivin kuvakkeita tai manuaalisesti), se näkyy tekstiruudussa tavallisena tekstinä jonka joukossa näkyy ei-aakkosellisia merkkejä, kuten ”*” tai ”#”. Alla näet joitain esimerkkejä Markdownin käytöstä tekstissä ja miten se näytetään verkkosivullasi, jonka voit nähdä välittömänä esikatseluna sivullasi.

Otsikot

Otsikot luodaan lisäämällä ristikkomerkkejä (#) sanan tai lauseen eteen. Ristikkomerkkien määrä määrittelee otsikkotason.

Korostus

Tekstiä lihavoidaan lisäämällä kaksi tähtimerkkiä (*) sanan tai lauseen alkuun ja loppuun.

Tekstin kursivoimiseksi, yksi tähtimerkki lisätään sanan tai lauseen alkuun ja loppuun.

Tekstin korostamiseksi lihavoituna ja kursivoituna samanaikaisesti lisätään kolme tähtimerkkiä sanan tai lauseen alkuun ja loppuun.

Luettelot

Voit järjestää kohtia numeroituihin ja luettelomerkeillä varustettuihin luetteloihin.

Numeroitu luettelo luodaan lisäämällä rivikohtia numeroilla ja niitä seuraavilla pisteillä.

Luettelomerkeillä varustettuja luetteloita luodaan lisäämällä viiva (-) ennen rivikohtaa.

Linkit

Linkin luomiseksi linkkiteksti lisätään hakasulkeissa (esim. [My Luxury Hotel]), jota seuraa välittömästi valitsemasi URL-osoite sulkeissa (esim. (https://myluxuryhotel.com/)).

Esimerkiksi:

Varaa viikonloppuloma [My Luxury Hotelissa](https://myluxuryhotel.com).

Tulos näyttää tältä:

Varaa viikonloppuloma My Luxury Hotelissa.

Lue lisää käytettävissä olevista Markdown-muotoiluvaihtoehdoista.