Joissakin tekstiasetuksissa, kuten Sirvoy Website Builderissa kohdassa ”Tietoja meistä” tai varausmoottorissa kohdassa ”Lisätietoja”, voit lisätä muotoiltua tekstiä käyttämällä Markdownia tekstikentässä. Markdown on tapa muotoilla tekstiä verkossa, jonka avulla voit hallita sen näyttötapaa. Tämä lyhyt artikkeli selittää joitakin hyödyllisiä Markdown-ominaisuuksia.

Työkalupalkki, jossa on kuvakkeet tekstilaatikon yläpuolella, muotoilee automaattisesti tekstin, kun sitä käytetään esimerkiksi otsikkona, lihavoituna tai kursivoituna. Kun Markdownia käytetään (käyttämällä työkalurivin kuvakkeita tai manuaalisesti), se näkyy tekstiruudussa tavallisena tekstinä jonka joukossa näkyy ei-aakkosellisia merkkejä, kuten ”*” tai ”#”.

Screenshot 2020-12-02 at 12 18 23

Alla on esimerkkejä Markdownista tekstissä yhdessä hahmonettujen tulosteen kanssa, jonka näet esikatseluna Verkkosivurakentaja-sivullasi tai kun napsautat ”Esikatselu”-painiketta varausmoottorin lisätekstiä varten.

Otsikot

Otsikot luodaan lisäämällä ristikkomerkkejä (#) sanan tai lauseen eteen. Ristikkomerkkien määrä määrittelee otsikkotason.

Korostus

Tekstiä lihavoidaan lisäämällä kaksi tähtimerkkiä (*) sanan tai lauseen alkuun ja loppuun.

Tekstin kursivoimiseksi, yksi tähtimerkki lisätään sanan tai lauseen alkuun ja loppuun.

Tekstin korostamiseksi lihavoituna ja kursivoituna samanaikaisesti lisätään kolme tähtimerkkiä sanan tai lauseen alkuun ja loppuun.

Luettelot

Voit järjestää kohtia numeroituihin ja luettelomerkeillä varustettuihin luetteloihin.

Numeroitu luettelo luodaan lisäämällä rivikohtia numeroilla ja niitä seuraavilla pisteillä.

Luettelomerkeillä varustettuja luetteloita luodaan lisäämällä viiva (-) ennen rivikohtaa.

Linkit

Linkin luomiseksi linkkiteksti lisätään hakasulkeissa (esim. [My Luxury Hotel]), jota seuraa välittömästi valitsemasi URL-osoite sulkeissa (esim. (https://myluxuryhotel.com/)).

Esimerkiksi:

Varaa viikonloppuloma [My Luxury Hotelissa](https://myluxuryhotel.com).

Tulos näyttää tältä:

Varaa viikonloppuloma My Luxury Hotelissa.

Lue lisää käytettävissä olevista Markdown-muotoiluvaihtoehdoista.