Intuitiivisen verkkosivurakentajan avulla voit luoda yksinkertaisen responsiivisen verkkosivun helposti. Tämä artikkeli opastaa sinua oman, hienon verkkosivun luomisessa. Näet myös välittömän esikatselun (työpöytä- ja mobiilinäkymät), joten kun olet valmis, sinun tarvitsee vain napsauttaa Tallenna-painiketta.

Se on yksinkertaista: Aseta. Tallenna. Näytä.

Vaihe 1: Ota verkkosivurakentaja käyttöön

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Varausmoottori.
 2. Napsauta kolmea pistettä haluamasi varausmoottorin kohdalla.
 3. Valitse avattavasta luettelosta ”Verkkosivurakentaja”.

Kun toiminto on otettu käyttöön, sinut ohjataan verkkosivurakentajaan ja käyttääksesi toimintoa vastaisuudessa löydät sen napsauttamalla painiketta Verkkosivurakentaja.

Vaihe 2: Aseta Ulkonäkö

Määritä verkkosivusi ulkoasu kohdassa Yleiset asetukset -> Ulkoasu. Eri vaihtoehtoja ovat:

 • Värit – valitse värit eri alueille, kuten taustalle, valikolle tai napsautettaville elementeille (esim. käytä ensisijaista väriä vaihtaaksesi sähköposti-, puhelin- tai sosiaalisen median linkkien väriä).
 • Valikko – valitse valikkorivin korkeus ja se, pitäisikö se olla kiinteä vai liikkuuko se verkkosivun mukana vierittäessä.
 • Fontit – valitse fontit verkkosivun otsikoille.

Vaihe 3: Aseta sisältö

Osiot-kohdassa voit päättää, mitä verkkosivullesi lisätään. Napsauttamalla osiota voit mukauttaa valikkotunnisteiden Koti, Tietoja meistä, Huoneet ja Yhteystiedot sanamuotoja kaikilla Sirvoyssa valitsemillasi kielillä sekä lisätä otsikon ja alaotsikon näille osioille. Vaikka osio Koti näkyy aina verkkosivullasi oletuksena, sinulla on mahdollisuus ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä muiden osioiden näyttö. Lisäksi jokaisessa osiossa on seuraavat vaihtoehdot:

 • Koti – Kohdassa Asetukset -> Tausta voit käyttää yhtä oletuskuvista tai ladata oman taustakuvan ja päättää, kuinka se näytetään verkkosivullasi. Asetukset -> Otsikko ja alaotsikko avulla voit valita tasauksen ja värin. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja katso, mikä toimii parhaiten pikakatselussa. Napsauta sivun yläosassa olevaa Tallenna-painiketta, kun olet tyytyväinen asetuksiin.
 • ”Galleria” – Tämän osion ollessa käytössä voit ladata palvelimeen kuvia näytettäväksi galleriassa (kohdassa Asetukset -> Kuvat ). Latausprosessissa sinulla on mahdollisuus muokata kuvaa ennen palvelimeen latauksen vahvistamista. Asetuksissa voit myös valita useiden pikkukuvanäkymän kokojen välillä, ja voit muuttaa kuvien näyttöjärjestystä. Kun napsautat ladattua kuvaa, gallerianäkymä avautuu diaesitystilassa, jossa vieraasi viedään automaattisesti vähitellen gallerian läpi. Vieras voi myös katsella kuvia manuaalisesti omassa tahdissaan, ja hänellä on myös mahdollisuus koko näytön näkymään entistä täydemmän kokemuksen saamiseksi.
 • Tietoja meistä – Tässä voit käyttää oletustekstiruutua lisätäksesi kuvauksen majoituksestasi ja muuta, jonka haluat vieraidesi tietävän sinusta. Käytä Markdown-toimintoa muotoillaksesi tekstiäsi haluamallasi tavalla.
 • Huonetyypit – Tämän osion ottaminen käyttöön näyttää oletusarvoisesti kaikki saatavilla olevat huonetyyppisi ja niiden kuvat sellaisina kuin ne näkyvät varausmoottorissasi. Esitetyt kuvat ovat ne, jotka olet ladannut jokaiselle huonetyypille Sirvoyssa. Minkä tahansa huonetyypin kuvan napsauttaminen näyttää kuvauksen, joka on määritelty tälle Sirvoyn asetuksissa. Jos haluat näyttää vain valitut huonetyypit verkkosivurakentajan tässä osiossa, valitse Asetukset -> Huonetyyppien näkyvyys deaktivoi valitsin Kaikki huonetyypit varausjärjestelmässä ja aktivoi valitut huonetyypit, jotka haluat näyttää.
 • ”Ehdot ja määräykset” – Ottamalla tämän osion käyttöön voit julkaista ehdot ja määräykset vieraiden tarkasteltavaksi. Käytä tämän osion tekstikenttää lisätäksesi ehdot ja määräykset sekä muut vieraille tärkeät tiedot. Markdown-toiminnolla voit muotoilla tekstiä haluamallasi tavalla.
 • Yhteystiedot – Asetukset -> Yhteystiedot-kohdassa voit joko näyttää oletusyhteystiedot Sirvoyssa määritetyllä tavalla tai mukauttaa tiedot yksinomaan verkkosivuasi varten. Kohdassa Asetukset -> Sosiaalinen media voit lisätä sosiaalisen median linkkejä. Verkkosivusi näyttää kyseisen linkitetyn sosiaalisen median kuvakkeen verkkosivullasi kohdassa Löydä meidät.

Vaihe 4: Tehosta näkyvyyttäsi

Sirvoyn verkkosivurakentaja auttaa sinua näkymään suuremmalle asiakaskunnalle. Seuraa näitä vaiheita:

 • Kohdassa Yleiset asetukset -> Verkkotunnus näet eri verkkotunnuksia, joista voit valita. Lisää vain valitsemasi verkkotunnusnimi yhdessä minkä tahansa tarjotun toimialuetunnuksen kanssa. Napsauta Tallenna tehdäksesi verkkotunnuksesta omasi. Napsauta sitten sivun yläosassa olevaa Käy sivustolla -painiketta avataksesi valmiin verkkosivusi ja jakaaksesi sen muille!
 • Kohdassa Yleiset asetukset -> Hakukoneoptimointi, voit määrittää, kuinka haluat tulla löydetyksi Internet-hakukoneista. Hakukoneoptimointi (SEO) on käytäntö, jolla verkkosivusi optimoidaan paremman sijoituksen saamiseksi hakutulossivuilla. Osa hakukoneoptimointiprosessista käyttää sopivia avainsanoja otsikossa ja kuvauksessa: sanoja ja lauseita, jotka kuvaavat sisältöäsi ja sijaintiasi. Hakukoneet (kuten Google) käyttävät näitä tietoja selvittääkseen, mikä sisältö liittyy tiettyyn hakulausekkeeseen ja miten sivun tulisi sijoittua tietyn termin hauissa. Tämä antaa verkkosivulle hakusijoituksen.

Siirry kohtaan Kuvaus Sisältö -> Perustiedot lisätäksesi asiaankuuluvia avainsanoja tai lauseita valitsemallasi kielellä.

Googlessa voit lisäksi vahvistaa verkkosivusi omistajuuden. Tässä prosessissa sinulle annetaan HTML-tagi. Kopioi tämä tagi ja liitä se kenttään Google SearchConsole HTML Tag value (content) kohdassa Asetukset -> Google. Tämä parantaa sijoitustasi ja mahdollisuuttasi löytää enemmän potentiaalisia vieraita Google-hakukoneen kautta.