Noudata näitä yksinkertaisia vaiheita lisätäksesi varausmoottoriin tapahtumaseurannan Google Analyticsin avulla:

 1. Etsi ensin Google Analytics -seurantakoodisi täällä kuvatulla tavalla: https://support.google.com/analytics/answer/1032385?hl=fi
 2. Siirry kohtaan Asetukset -> Varausmoottori -> Hallitse varausmoottoreita ja napsauta Muokkaa.
  Kirjoita seurantakoodisi kohtaan Google Analytics ID ja tallenna.
 3. Voit nyt seurata vieraskäyttäytymistä Google Analyticsissa (tästä päivistä alkaen) kohdassa Raportit -> Käyttäytyminen -> Tapahtumat -> Yleiskatsaus. Valitse Tapahtumatoiminto.

99384384-9e0e2300-28cf-11eb-89fc-420e327931c5.jpg (1890×895)

Seuraavia tapahtumia seurataan:

 • page_search – ilmaisee vierailun varausmoottorin hakulomakkeella
 • page_results – ilmaisee vierailun hakutulossivulla, jossa hinnat ja huoneet näytetään
 • page_details – ilmaisee, että vieras vieraili vierastietolomakkeessa
 • page_payment – ilmaisee, että vieras vierailee parhaillaan sivulla jolla maksu voidaan suorittaa ulkoisella maksupalveluntarjoajalla ja tarkastelee palveluntarjoajan maksuvaihtoehtosivua. (Jos käytät palveluntarjoajaa, joka pakottaa käyttäjän poistumaan sivultasi, tämä on viimeinen rekisteröity tapahtuma useimmille varauksille.)
 • page_confirmation – ilmaisee, että vieras on suorittanut maksun onnistuneesti joko poistumatta varausmoottorista (kuten Stripeä käytettäessä) tai ulkoisen maksupalveluntarjoajan sivulta ja napsauttanut sitten linkkiä joka kehottaa palaamaan kauppiaan sivulle.
  Asiakkaat, jotka maksavat ulkoisen maksupalveluntarjoajan sivun kautta, eivät aina tee näin, joten tapahtuman voidaan odottaa käynnistyvän hyvin harvoin. (Jos haluat tapahtuman käynnistyvän, Stripen käyttäminen maksuvaihtoehtona voi siksi olla oikea valinta.)

Huomaa: Seuraavia tapahtumia ei seurata tässä toiminnossa:

booking_completed

page_thanks

Huomaa: Tämä sisäänrakennettu tapahtumaseuranta seuraa vain ladattuja sivuja, ja sitten sinun on käyttäjänä tulkittava, mitä sivulla tapahtui riippuen asetuksistasi jotka koskevat maksuja tai ennakkomaksuja ja valitsemastasi maksupalveluntarjoajasta.

Vinkki: Jos haluat määrittää tarkemman seurauksen, kuten esimerkiksi yllä mainittujen booking_completed ja page_thanks kaltaisten tapahtumien seuraamisen, noudata tämän artikkelin ohjeita. Huomaa, että tarvitset tähän web-suunnittelijan apua.