Huomaa: Tämän artikkelin tiedot sisältävät kolmansien osapuolten järjestelmäkuvauksia, jotka voivat muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Huomioi siksi, että jotkin yksityiskohdat voivat olla vanhentuneita kolmannen osapuolen tekemien muutosten vuoksi.

Noudata näitä yksinkertaisia vaiheita lisätäksesi varausmoottoriin tapahtumaseurannan Google Analyticsin avulla:

 1. Etsi ensin Google Analytics -seurantatunnuksesi alla kuvatulla tavalla:
  GA Universal:https://support.google.com/analytics/answer/1032385?hl=fi
  GA 4: https://support.google.com/analytics/answer/9304153?hl=fi
 2. Siirry kohtaan Asetukset -> Varausmoottori -> Hallitse varausmoottoreita ja napsauta Muokkaa. Kirjoita seurantatunnuksesi kohtaan Google Analytics ID ja tallenna.
 3. Voit nyt seurata vierailijoiden käyttäytymistä:
  GA Universal, kohdassa Raportit -> Käyttäytyminen -> Tapahtumat -> Yleiskatsaus. Valitse Tapahtumatoiminto.
  GA 4, kohdassa Aktivointi -> Tapahtumat.

99384384-9e0e2300-28cf-11eb-89fc-420e327931c5.jpg (1890×895)

Kaikissa Sirvoyn varausmoottorin tapahtumissa käytetään luokkaa sirvoy_widget_booking.

Voit seurata näitä varauskulun tapahtumia 

 • page_code_required – käynnistyy varauskoodin syöttämiseksi tarkoitetulla lomakkeella, jos sellaista tarvitaan varausmoottorillesi.
 • page_search – käynnistyy, kun hakulomake näytetään.
 • page_results – käynnistyy, kun hakutulokset näytetään.
 • page_details – käynnistyy, kun vieraan tietoja koskeva syöttölomake näytetään.
 • page_pending – käynnistyy ennen vahvistusvaihetta maksupalveluntarjoajalta palatessa tai jos et käytä maksupalveluntarjoajaa page_details-tapahtuman jälkeen.
 • page_confirmation – käynnistyy vahvistusvaiheessa maksupalveluntarjoajalta palatessa tai jos et käytä maksupalveluntarjoajaa page_details-tapahtuman jälkeen.
 • booking_completed – käynnistyy, kun varaus on lopullinen ja valmis vahvistussivulla. Tämä tapahtuma taataan vain kerran varausta kohden, mutta esimerkiksi page_confirmation tai page_pending -tapahtumia voi olla useita, jos vieras suorittaa valinnaisia maksuja – kun hänet ohjataan takaisin maksupalveluntarjoajalta, nämä tapahtumat käynnistyvät uudelleen.

Tarkastele varausta -toiminnon työnkulussa nämä tapahtumat käynnistetään:

 • page_review_search – käynnistyy, kun näytetään Tarkastele varausta -hakulomake.
 • page_review_booking – käynnistyy kun näytetään Tarkastele varausta -varaussivu.
 • page_review_pending – käynnistyy Tarkastele varausta -toiminnon kautta suoritetun valinnaisen maksun jälkeen, ja tämän tapahtuman jälkeen sivu näyttää Tarkastele varausta -lomakkeen uudelleen ja ”page_review_booking” -tapahtuma käynnistyy uudelleen.

Huomaa: Tämä sisäänrakennettu tapahtumaseuranta seuraa vain ladattuja sivuja, ja sitten sinun on käyttäjänä tulkittava, mitä sivulla tapahtui riippuen asetuksistasi jotka koskevat maksuja tai ennakkomaksuja ja valitsemastasi maksupalveluntarjoajasta. Jos haluat seurata konversioita, hyödyllisin seurattava tapahtuma on booking_completed, joka taataan käynnistyvän vain kerran varausvirtaa kohti.