Yes! Voit tuoda varauksia milloin tahansa tuontityökalumme avulla.

Huomaa: Jos tilisi on yhdistetty Booking.comiin, nämä varaukset tuodaan automaattisesti Sirvoyhin. Muista ohittaa kaikki Booking.com -varaukset tuonnista.

Kuinka tuoda varauksia

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Tilisi -> Tuontitoiminnot.
 2. Anna varaustiedot – joko täyttämällä lomake manuaalisesti tai lataamalla CSV -tiedosto (katso alla olevat vaatimukset).
 3. Napsauta TARKISTA.
 4. Tarkista virheet ja varoitukset viemällä hiiri virhe-/varoituskuvakkeen päälle ja muokkaamalla lomaketta tarvittaessa. (Näiden ero selitetään alla.)
 5. Napsauta TARKISTA uudelleen. Kun virheitä ei tapahdu, TUO -painike tulee näkyviin.
 6. Napsauta TUO.
 7. Näet vahvistussivun, jossa voit napsauttaa linkkejä nähdäksesi varauksien tiedot.

CSV -tiedostoa koskevat vaatimukset

1. Kentät erotetaan pilkulla (,). Jos kentän tiedot sisältävät pilkun, ympäröi se lainausmerkeillä (”). Siksi,

 • jos viet CSV -tiedoston Excelistä (Windows), valitse ”pilkku” erottajaksi.
 • Jos viet CSV -tiedoston Numbersista (Apple), varmista, että olet asettanut pisteen (.) desimaalijakajaksi kohdassa ”Järjestelmäasetukset> Kieli ja alue> Lisäasetukset -> Yleiset”. Sinun on ehkä käynnistettävä Numbers uudelleen ennen CSV -tiedoston viemistä.

2. Seuraavat otsikot ovat pakollisia: Room No., Check-in, Check-out, Number of Guests, Price per Night, First Name. Näiden otsikoiden järjestyksellä ei ole merkitystä.

3. Seuraavat otsikot ovat valinnaisia: Booking ID, Last Name, Company, Address, Post/Zip Code, City, Country, Phone, Email, Guest Message, Comment, Confirmed, Guest Name (käytetään huonekohteisesti yhdistetyissä varauksissa), Room Comment (käytetään huonekohteisesti yhdistetyissä varauksissa), Language

Huomaa: Näiden otsikoiden on oltava täsmälleen kuten edellä mainittiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä englanninkielisiä otsikoita kaikilla kielillä.

4. Päivämäärille on suositeltavaa käyttää muotoa ”VVVV-kk-pp” tai ”pp-kk-VVVV”. Muut päivämäärämuodot ovat kuitenkin myös mahdollisia.

5. Rivit voidaan yhdistää yhdeksi varaukseksi, jos samaa varaustunnusta käytetään. Ota silloin huomioon seuraavat tiedot:

 • Jotkin kentät ohitetaan varaukseen liittyvän ensimmäisen rivin jälkeisillä riveillä.
 • Etunimi ja sukunimi jätetään huomiotta vain, jos molemmat vastaavat varaukseen liittyvää ensimmäistä riviä. Muissa tapauksessa molemmat yhdistetään ja tuodaan kyseisen huoneen vieraan nimeksi – mutta vain jos vieraan nimi ei sisällä jo muita tietoja.
 • Kommentti ohitetaan vain, jos se vastaa ensimmäistä liittyvää riviä. Muussa tapauksessa se tuodaan kyseisen huoneen kommenttina – mutta vain jos huonekommentti ei sisällä jo muita tietoja.

Virheiden ja varoitusten välinen ero

Kun tiedot on vahvistettu, saatat nähdä virheitä ja/tai varoituksia tietyissä soluissa. Kun viet hiiren kuvakkeen päälle, näet syyn siihen.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 23 52

Niin kauan kuin näet virheitä, varauksia ei voi tuoda. Siksi et myöskään näe TUO -painiketta. Esimerkkejä virheistä ovat:

 • Huone ei ole saatavilla pyydetyillä päivämäärinä -> Jos huone on jo varattu.
 • Huonelle [huoneen nimi] löytyy varaus [samana päivämäärä] useammin kuin kerran -> Jos samaan huoneeseen ja samana päivämäärään löytyy toinen varaus samassa tiedostossa.
 • Virheellinen huoneen numero -> Jos huonetta ei ole tai se on kirjoitettu väärin.
 • Virheellinen puhelinnumero. Mahdollisesti virheellinen numero tai puuttuva tieto kohdassa Maa -> Jos puhelinnumeroa ei voida vahvistaa ja maa puuttuu tai on virheellinen.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 24 05

Toisaalta varoitukset eivät estä varausten tuontia. Ne vain ilmoittavat, että jotkin tiedot eivät ehkä vastaa asetuksiasi tai ne jäävät pois lopullisesta tuonnista. Esimerkkejä varoituksista ovat:

 • Suurempi kuin tämän huoneen maksimimäärä ([numero]) -> Jos tiedoston ”Vieraiden määrä” on suurempi kuin ”Vieraiden enimmäismäärä”, jonka todella sallit tämän huonetyypin asetuksissasi.
 • Virheellinen tai puuttuva tieto Maa voi aiheuttaa sen, että puhelinnumero on virheellinen -> Jos maakoodi puuttuu tai on väärä (esim. ”UK” ”GB”:n sijaan).