Tilastotsivulta löydät tietyn ajanjakson tuoton eri muodoissa:

  1. ”Arvo” on kaikkien huoneiden päiväkohtaisten hintojen yhteismäärä valituille päivämäärille (sis. huoneet, lisävalinnat ja lisämaksut), mutta todellisia maksuja ei välttämättä ole vielä vastaanotettu.
  2. Laskutus  -sarakkeet edustavat ajanjakson aikana kirjattua myyntiä kirjanpidon näkökulmasta.
  3. Maksut  -sarakkeet edustavat todellisia ajanjakson aikana kirjattuja maksuja.

Oletetaan esimerkiksi, että saat uuden varauksen helmikuussa . Varauksen kokonaishinta on 100 euroa. Luot heti laskun Sirvoyssa ja lähetät sen vieraille. Saat maksun pankkisiirrolla maaliskuussa ja kirjaat maksun Sirvoyssa. Varauspäivämäärät ovat elokuussa .

Tarkistettaessa helmikuun tilastoja Arvo on 0 euroa, koska yhtään huonetta ei ollut käytössä tuona aikana. Maksut ovat myös 0 euroa, koska maksua ei vastaanotettu helmikuussa.  Laskujen arvo on kuitenkin 100 euroa.

Kun tarkastat maaliskuun tilastoja, Arvo on edelleen 0 euroa. Maksut -sarake näyttää kuitenkin 100 euroa, koska maksu vastaanotettiin tässä kuussa. Laskujen arvo on 0 euroa, koska laskuja ei luotu.

Tarkistettaessa helmikuun tilastoja Arvo on 100 euroa, koska majoittuminen tapahtui tuolloin. Mutta Laskujen- ja Maksujen-arvot ovat nyt 0 euroa.