Mikä on PEPPOL?

PEPPOL on lyhennys sanoista Pan-European Public Procurement OnLine.

Se on puhelinverkkoa muistuttava verkosto laskujen lähettämistä varten. Kun joku lähettää sinulle matkapuhelinverkossa tekstiviestin, voit heti tunnistaa henkilön tämän puhelinnumeron perusteella. Sama pätee laskujen vastaanottamiseen PEPPOL-verkoston kautta. Vastaanottaja voi helposti tunnistaa laskun lähettäjän tämän PEPPOL-tunnuksella.

Yksinkertaisesti sanottuna: PEPPOL:illa voit turvallisesti lähettää sähköisiä laskuja yrityksille ja viranomaisille ympäri maailmaa.

PEPPOL-yhteyden määrittäminen

 1. Varmista, että sinulla on Sirvoy PRO -tili.
 2. Siirry kohtaan Asetukset -> Maksut & laskutus -> Laskutusmoduuli -> Peppol-asetukset. Kirjoita BIC/IBAN ja/tai Bankgiro/Plusgiro, jonka haluat näyttää PEPPOL-laskussa.
 3. Siirry kohtaan Asetukset -> Maksut & laskutus -> Laskujen lähettäminen PEPPOL:illa. Varmista, että tiedot ovat oikein, ja napsauta Tallenna luodaksesi PEPPOL-profiilin. Sinun on rekisteröitävä ALV-tunnisteesi Sirvoyssa voidaksesi käyttää PEPPOL:ia. (Sinulla voi jo olla profiili PEPPOL-verkossa, mutta on välttämätöntä luoda uusi profiili erityisesti Sirvoyn kautta lähetettäviä laskuja varten. Tällä profiililla on mahdollista ainoastaan laskujen lähettäminen, et voi vastaanottaa PEPPOL-laskuja Sirvoyssa.)
 • Vain ruotsalaisille asiakkaille: Lisää organisaatiosi tunnus (SE: ORGNR), jos haluat lähettää laskut PEPPOL:in kautta käyttäen SE: ORGNR PEPPOL -schemeä (Vieraan ALV-tunnuksen lisäksi voit käyttää myös hänen organisaationsa tunnusta löytääksesi, minne PEPPOL-lasku on lähetettävä.) Näet tämän vaihtoehdon kohdassa (lasku) > Lähetä PEPPOL:in kautta.

Laskun lähettäminen

 1. Napsauta minkä tahansa Sirvoyn laskun kohdalla ”Lähetä PEPPOL:in kautta”.
 2. Anna asiakkaan PEPPOL-tunnus (esim. Hänen GLN, ALV-tunniste tai organisaatiotunnus) ja valitse vastaava ”PEPPOL Scheme”. Kun vastaanottaja on vahvistettu, laskujen lähettäminen on mahdollista.
 3. Muokkaa valinnaisia kenttiä, jos laskun vastaanottaja vaatii niitä.
 4. Kun lasku on lähetetty, tarkista laskuhistorialoki varmistaaksesi, että lasku toimitettiin oikein.

Huomaa:

 • Voit kuukausittain lähettää ilmaiseksi 10 laskua PEPPOL:in kautta. Jokaisesta lisälaskusta veloitetaan 1 euro.
 • Kun lähetät laskun PEPPOL-verkon kautta, näet viestin ”Odottaa käsittelyä PEPPOL-verkossa”. Tämä tarkoittaa, että PEPPOL jatkaa sen lähettämisen yrittämistä, kunnes se on lähetetty onnistuneesti. (Joskus viive voi olla jopa 4 viikkoa.) Laskun uudelleenlähettämiseksi ei tarvitse klikata useita kertoja.
 • Jos haluat hyvittää laskun PEPPOL:in kautta, voit tehdä sen Sirvoyn hyvitetystä laskusta. Tässä tapauksessa luo lasku, jonka saldo on negatiivinen, ja lähetä se kuittaamaan tai hyvittämään aiemmin lähetetty lasku.