Mikä on PEPPOL?

PEPPOL on lyhennys sanoista Pan-European Public Procurement OnLine.

Se on puhelinverkkoa muistuttava verkosto laskujen lähettämistä varten. Kun joku lähettää sinulle puhelinverkossa tekstiviestin, voit heti tunnistaa henkilön tämän puhelinnumeron perusteella. Sama pätee laskujen vastaanottamiseen PEPPOL-verkoston kautta. Vastaanottaja voi helposti tunnistaa laskun lähettäjän tämän PEPPOL-tunnuksella.

Yksinkertaisesti sanottuna: PEPPOL:illa voit turvallisesti lähettää sähköisiä laskuja yrityksille ja viranomaisille ympäri maailmaa.

Muodosta yhteys PEPPOL:iin

  1. Varmista, että sinulla on Sirvoy Pro -tili.
  2. Siirry kohtaan Asetukset -> Maksut & laskutus -> Laskutusmoduuli -> Maksu suoritetaan tilille ja kirjoita BIC / IBAN -tunnukset, jotka haluat näkyvän PEPPOL-laskussa.
  3. Siirry kohtaan Asetukset -> Maksut ja laskutus -> Laskujen lähettäminen PEPPOL:illa. Varmista, että tiedot ovat oikein, ja napsauta Tallenna luodaksesi PEPPOL-profiilin. Sinun on rekisteröitävä ALV-tunnisteesi Sirvoyssa voidaksesi käyttää PEPPOL:ia. (Sinulla voi jo olla profiili PEPPOL-verkossa, mutta on välttämätöntä luoda uusi profiili erityisesti Sirvoysta lähetettäviä laskuja varten. Tällä profiililla on mahdollista ainoastaan laskujen lähettäminen, et voi vastaanottaa PEPPOL-laskuja Sirvoyssa.)

Laskun lähettäminen

  1. Kun yllä oleva asennus on valmis, napsauta Sirvoyn laskun painiketta Lähetä PEPPOL:in kautta.
  2. Anna asiakkaan PEPPOL-tunnus (esim. Hänen GLN, ALV-tunniste tai organisaationumero) ja valitse vastaava ”PEPPOL Scheme”. Jos vastaanottaja vahvistetaan, lähetys otetaan käyttöön.
  3. Muokkaa kenttää ”Order Reference (Optional)”, jos laskun vastaanottaja sitä vaatii.
  4. Kun lasku on tehty, tarkista laskuhistorialoki varmistaaksesi, että lasku toimitettiin oikein.

Huomaa: Voit kuukausittain lähettää ilmaiseksi 10 laskua PEPPOL:in kautta. Jokaisesta lisälaskusta veloitetaan 1 euro.