Kun lasku on tulostettu, sitä ei voi poistaa, vaan se on hyvitettävä.

  • Siirry laskun tietosivulle ja napsauta Luo hyvityslasku.

Uusi lasku, hyvityslasku, luodaan ja linkitetään alkuperäiseen laskuun. Tällä on sama vaikutus kuin alkuperäisen laskun poistamisella, mutta molempien laskujen summat näkyvät edelleen kirjanpitoraportissa ja nollaavat toisensa.

Laskuihin / käteislaskuihin kirjatut maksut jotka vaativat manuaalista käsittelyä

Jos hyvitettävään laskuun oli kirjattu maksuja, huomaa, että maksuja ei välttämättä hyvitetä automaattisesti. Suurin osa maksutavoista vaativat manuaalisia vaiheita – esimerkiksi PayPalin tai maksupäätteen kautta suoritetut maksut. Tällaiset maksut on tarkistettava ja peruutettava manuaalisesti.

Käteislaskut katsotaan aina maksetuiksi, ja ellei tiettyä maksutapaa ole valittu, ne kirjataan pääkirjatilille Käteislasku (oletus). Tämä pätee myös hyvitettäviin käteislaskuihin – ”hyvitysmaksu” syötetään oletuksena samalle kirjanpitotilille, ellei muuta maksutapaa ole valittu. Voit muokata maksuja sekä alkuperäisessä että hyvitetyssä käteislaskussa, niin että ne heijastavat mitä todellisuudessa tapahtui. Jos esimerkiksi hyvitys suoritettiin PayPalin kautta, sinun on rekisteröitävä se manuaalisesti negatiivisena maksuna. Jos maksu kirjattiin alkuperäiseen käteislaskuun – mutta maksua ei koskaan suoritettu, voit mitätöidä maksun luomalla kyseisen käteislaskun hyvityslaskun.

Tavoitteena on saada hyvitys ja veloitus täsmäämään. Jos ne vastaavat toisiaan, kyseiset liiketoimet ovat täysin mitätöidyt kirjanpidon näkökulmasta. Esimerkiksi, jos 100 euroa vastaanotetaan PayPalin kautta, se on myös palautettava tavalla tai toisella.