Maksuja voidaan seurata Sirvoyssa kahdella tavalla.

Maksujen kirjaaminen varauksiin

Maksut voidaan kirjata varaukseen. Nämä eivät ole veroasiakirjoja, mutta ne ovat hyödyllisiä muistin apuvälineinä; aivan kuten post-it-lappu, jossa sanotaan ”tämä vieras on jo maksanut 100 euroa”. Voit helposti lisätä ja poistaa kirjattu maksuja varauksissa, jos niitä ei ole liitetty käteislaskuun tai laskuun.

Maksuratkaisut, joiden kautta asiakkaat voivat maksaa verkossa, voivat myös kirjata maksut automaattisesti. Tällaiset maksut vastaanotetaan usein ennen saapumispäivää, esimerkiksi varauksen suorittamisen yhteydessä.

Ennakkomaksut voidaan sisällyttää osaksi kirjanpitoraporttiasi.

Maksut voidaan irrottaa varauksista, mutta ne näkyvät silti maksulistalla. Jos maksu on virheellinen, se voidaan mitätöidä (tai peruuttaa), jolloin sen summa on nolla. Jäljitettävyyden vuoksi maksuja ei voida poistaa kokonaan.

Laskun tai käteislaskun luominen

Sirvoyn laskutustoiminnon avulla voit luoda laskuja ja / tai käteislaskuja. Nämä asiakirjat on luotu verotusta varten ja heijastavat todellista myyntiäsi. 

  • Laskut – voidaan maksaa myöhemmin.
  • Käteislaskut – katsotaan maksetuksi välittömästi.

Aiemmin kirjatut maksut voidaan siirtää laskulle tai käteislaskuun ja käyttää ”maksutapana”. Laskun erääntyvää summaa muutetaan vastaavasti.