Maksuja voidaan rekisteröidä Sirvoyssa alla kuvatuilla tavoilla.

Maksujen rekisteröiminen varaukseen

Varaukseen rekisteröity maksu on verrattavissa post-it -lapun kirjoittamiseen, jossa sanotaan ”tämä vieras on jo maksanut 100 euroa”. Sitä ei pidetä fiskaalisena asiakirjana verotarkoituksiin, vaan se on vain oma muistiinpanosi. Varaustietosivulla voit helposti lisätä ja poistaa maksuja.

Maksut voidaan rekisteröidä myös automaattisesti, jos käytät maksuratkaisua, jossa vieraat suorittavat maksuja verkossa, varauksen yhteydessä tai myöhemmin. Tällaiset maksut vastaanotetaan usein kauan ennen vieraan saapumista. Kirjanpitonäkökulmasta näitä ennakkomaksuja voidaan pitää talletuksina tai takauksina.

Maksu voidaan irrottaa varauksesta, mutta se näkyy silti maksuluettelossa. Jos maksu on virheellinen, se voidaan myös mitätöidä (tai peruuttaa), mikä tarkoittaa, että summa asetetaan nollaan. Jäljitettävyyden vuoksi maksuja ei voida poistaa kokonaan.

Laskun tai käteislaskuja luominen

Sirvoyn laskutustoiminnon avulla voit luoda laskuja ja / tai käteislaskuja. Nämä asiakirjat on luotu verotusta varten ja heijastavat todellista myyntiäsi. Laskun ja käteislaskun ero on se, että lasku voidaan maksaa myöhemmin, kun taas käteislasku katsotaan välittömästi maksetuksi.

Jos käytät laskutustoimintoa, sinun ei tarvitse rekisteröidä maksuja varauksiin. Sen sijaan maksut voidaan kirjata laskuille ja käteislaskuille. Siinä tapauksessa että lasku luodaan varauksesta, johon maksu on jo rekisteröity, kyseinen ennakkomaksu voidaan siirtää laskuun ja käyttää ”maksutapana”. Laskun erääntyvää summaa muutetaan vastaavasti.