Mikä on Risk-Free Reservation -ohjelma?

Booking.comin mukaan tämä ohjelma toimii seuraavasti: ”Jos vieras varaa tämän joustavan vaihtoehdon, mutta myöhemmin päättää peruuttaa varauksen, yritämme löytää tilalle uuden vieraan. Jos emme löydä sellaista, katamme varauksen kokonaiskustannukset itse. ”

Mikä on Ask for a replacement guest -toiminto?

Booking.comin mukaan tämä ohjelma toimii seuraavasti: ”Kun vieraasi peruuttaa varauksen, pidämme huoneen ja mainostamme sitä muille vieraille … Jos emme löydä korvaavaa vierasta 24 tunnin sisällä, peruutamme varauksen ja vapautamme huoneen. ”

Miksi nämä molemmat voivat aiheuttaa ylivarauksia?

Jos alkuperäinen varaus koskee vain yhtä yksikköä (Risk-Free Reservations -ohjelmassa), korvaava varaus tulee varauksen muutoksena eikä aiheuta ongelmia.

Jos alkuperäinen varaus sitä vastoin sisältää useita yksiköitä, korvaava varaus ei tule varauksen muutoksena, vaan uutena varauksena. Lisäksi Booking.com ei lähetä meille peruutusta, kun se todella tapahtuu, mutta vasta kun he ovat löytäneet korvaavan vieraan. Sama pätee kaikkiin “Replacement” -toiminnon varauksiin.

Tämä tarkoittaa, että Sirvoyssa huone on merkitty ei saatavana, kun Booking.com etsii korvaavaa vierasta. Kun Booking.com löytää korvaavan vieraan, peruutus ja uusi (korvaava) varaus lähetetään meille samassa päivityksessä. Mutta koska huoneen ei ole oletettu olleen saatavilla tähän hetkeen mennessä, uusi korvaava varaus näkyy ylimääräisenä varauksena.

Mitä voit tehdä?

Useimmissa tapauksissa pystyt yksinkertaisesti siirtää uuden korvaavan varauksen alkuperäisen varauksen, nyt jälleen vapaaseen, huoneeseen ja merkitsemään ylivarauksen ratkaistuksi. On tärkeää, että teet tämän niin pian kuin mahdollista, jotta nämä näennäiset ylivaraukset eivät aiheuta todellisia ylivarauksia.

Voit vaihtoehtoisesti halutessasi poistaa käytöstä molemmat toiminnot Booking.com-tililläsi. Haittapuolena, Booking.com ei tällöin etsi korvaavaa vierasta tai maksa sinulle peruutusta (Risk-Free Reservation -ohjelmassa). Mutta etuna on, että huone on saatavilla kaikilla muilla kanavilla ja verkkosivustollasi heti peruutuksen jälkeen.